• Tests done

  • Most popular domains with errors

  • Correct domains

IPv6 readiness tool

NTIA, en del av Department of Commerce i USAs Regering, har släppt en checklista som kan användas när man planerar införande av IPv6.

Ni kan hitta annonseringen av checklistan här, och början ser ut så här:

WASHINGTON – The Commerce Department’s National Telecommunications and Information Administration (NTIA) today urged businesses to prepare for the transition to Internet Protocol version 6 (IPv6), an updated Internet addressing system, with the release of a new ”IPv6 Readiness Tool.”

All devices that connect to the Internet, such as computers, smartphones, and smart grid technologies, require an Internet Protocol (IP) address.  IPv6 is designed to expand the number of IP addresses available because the current number of Internet Protocol version four (IPv4) addresses will eventually exhaust. While industry action and planning are needed, consumers do not need to take action to prepare for the IPv6 transition.

The new tool, a comprehensive checklist for businesses preparing to deploy and adopt IPv6, was developed by experts from industry and the Internet technical community in response to a call from U.S. Chief Technology Officer Aneesh Chopra at an IPv6 workshop hosted by NTIA last September.

Detta är dock inte något tekniskt verktyg i sig, utan helt enkelt en Excel-fil med 5 sidor där man kan checka av var organisationen ligger i arbetet med införandet av IPv6. Vilket är bra då införandet är inte så mycket en teknisk process som utbildning och översyn av de IT-relaterade processerna i organisationen.

Nästa post

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *